torsdag 19. november 2009

Måneferder 1

I 1902 laget George Méliès fra Frankrike en film om en kommende måneferd, Le Voyage Dans La Lune (A Trip To The Moon). Filmen var den første sciense fiction filmen i sort hvitt som ble skapt, den er på 14 minutter og regnes for et datidens mesterstykke innen film. Filmen er basert på Jules Verne's siencefictionfortelling From the Earth to the Moon (1865) og H. G. Wells' First Men in the Moon (1901).

Plottet er som følger(fra Filmbyen.no): Romkapselen skytes ut fra en gigantisk kanon og lander mitt i øyet til mannen i månen. Astronautene begynner så sine observasjoner, men må flykte fra en snøstorm og ender opp nede i et krater, og deretter inne i månen. Her møter de Selenittene, månens nysgjerrige beboere, som tar dem til fange. De klarer å flykte, kommer seg tilbake til romskipet, og faller så tilbake til jorden og Paris hvor de blir hedret med pomp og prakt som slike galaksens erobrere forjener.

Filmen kan sees på bl.a vimeo.com

le voyage dans la lune from visionmaster on Vimeo.



Hvis vi tenker på dagens animasjonsfilmer med de muligheter som ligger i teknologien, så er jo dette egentlig ikke så verst, eller? Se selv og gi en kort kommentar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar